Zapisnici sa sjednica gradske skupštine

Ja nisam nenormalan zato što ću glasat protiv. Nisam nenormalan. Možda nekome nisam po volji ali nisam nenormalan. Zato vas molim da pazite što govorite. Uvrijedili ste ogromnu većinu građana ovoga grada.
Ovo je politička govornica, ovo je aktualni sat i imamo pravo postavljati pitanja i prijedloge, neovisno o kojoj temi.
Dakle, 1. prosinca će se dogoditi nešto što se nije trebalo u ovoj zemlji dogoditi. Provest će se referendum koji nije dobar za ovu zemlju i za ovaj grad. Više je razloga zašto sam ja protiv, mislim da su samo dva za ovaj trenutak. Zato što smo svi mi u ovoj dvorani ovdje različiti. Svi apsolutno. Ni jedan nije isti. Niti jedan od nas nije isti. Raznolikost ne smije se zabranjivat. Raznolikosti se ne smiju zabranjivat. Drugi razlog, zato što svaka osoba kao ova ovdje nazočni u Skupštini tako i svi na ulici imamo pravo izbora identiteta. Svatko od nas to ima pravo. Stila života i političkih stavova. Danas ovdje pričamo o rovovima, vraćanju u rovove. Drago mi je da ste rekli da vi ne želite u rov. To je odlično ali moramo gledat u budućnost.
I danas ste rekli gradonačelniče i zato to evo vama upućujem jedan apel, svoj apel, čuo sam jučer vašu izjavu na press konferenciji, apsolutno na to imate pravo kao građanin i kao gradonačelnik. Svi mi u nekom trenutku života bivšem, sadašnjem, budućem smo pripadnici neke određene manjine. Uopće neovisno koje. I toga moramo bit svjesni. I zato vas pozivam kao gradonačelnika svih građana ovoga grada, i to ste rekli ovdje, i kao osobu koja je sad malo prije rekla da će krenuti u šesti mandat, to ste rekli s ove govornice, u borbu za šesti mandat ispričavam se, pozivam vas da glasujete protiv u nedjelju. Može se desit jedna paradoksalna situacija nakon ovoga ako ne daj Bože prođe ovaj referendum. Da se netko sjeti provesti referendum, znate na koje pitanje? - da na izborima, bilo kojima u državi može pobijediti samo onaj tko je pobijedio apsolutnom većinom svih birača iz popisa birača. Znate što se u Zagrebu desilo prije šest mjeseci? Vi ste pobijedili uvjerljivo i to smo svi priznali. Ali vi niste pobijedili većinom birača grada Zagrebu nego većinom onih koji su izašli na izbore a kojih je bilo ispod. Dakle i to je jedna vrst manjine. Zato vas molim, predlažem vam razmislite kad izađete u nedjelju da ste gradonačelnik svih građana grada Zagreba i glasajte protiv.

Keyboard shortcuts

j previous speech k next speech