Zapisnici sa sjednica gradske skupštine

Poštovani gospodine predsjedniče, gospodine gradonačelniče,
kolegice i kolege zastupnici, dame i gospodo,
Ja ću umjesto pitanja pročitat jedan kratki dopis građana Starog Brestja odnosno
predsjednika njihovog mjesnog odbora a odnosi se na prometovanje linije 224 pa će vjerojatno na ovo odgovoriti gospodin Tolić voditelj podružnice Zagrebački električni tramvaj. Evo dopustite kratko da vam pročitam ovaj dopis.

"Građani Mjesnog odbora Staro Brestje u posljednje vrijeme i vrlo često postavljanju upite nadležnom Mjesnom odboru Staro Brestje zbog poteškoća koje imaju zbog izuzetno rijetkog voznog rasporeda autobusne linije 224 na relaciji Dubec – Novoselec – Dubec. Posebnu brigu iskazuju roditelji djece koja subotom i nedjeljom izlaze u grad Zagreb. Uvidom u stvarno stanje i u službeni raspored vožnje na liniji broj 224 relacija Dubec – Novoselec vidljivo je da posljednji termin polaska autobusa iz Dupca subotom u 23 sata a nedjeljom u 22 sata i 30 minuta.
Nedjeljni raspored vožnje također je rijedak. Tako npr. polasci sa stajališta Dubec imamo u 15,05 pa u 18,20 i onda tek u 21,00 sat.
Zbog naprijed navedenog tražimo izmjenu voznog reda na liniji 224 te da se smanji razlika između termina vožnje na navedenoj liniji i da se subotom i nedjeljom zadnji termin vožnje pomakne kasnije nego što je sad."

U prilogu je vozni red ove linije iz kojeg je razvidno da linija prometuje najkraće u razmaku od 55 minuta, a najkasnije 220 minuta.
S obzirom na to da linija tangira velika naselja odnosno velike mjesne odbore kao što su Novo Brestje, Staro Brestje i Novoselec lijepo molim ukoliko niste u mogućnosti ovog trenutka odgovorit gospodine Toliću da se pismeno očitujete. Hvala lijepo. Ili gospodin gradonačelnik.

Keyboard shortcuts

j previous speech k next speech