Zapisnici sa sjednica gradske skupštine

Gospodine predsjedniče, gospodine gradonačelniče, gradske zastupnice, gradski zastupnici, uvažene gošće i gosti,
Imam pitanje i prijedlog koji dolazi od stanovnika Zapruđa. Pitala sam to prije otprilike godinu i pol. Na žalost, do danas ništa nije učinjeno sa tim problemima.
Postavljam pitanje da li Grad Zagreb, gradski uredi namjeravaju participirati na natječaj za dobivanje novaca iz EU fondova za obnovu limenki u Zapruđu? Kada sam to pitanje postavila prije otprilike godinu i pol dana vama gradonačelniče da li ćemo obnoviti naše limenke iz EU fondova jer bi to bilo između ostalog i ekološki prihvatljivo, stanovnici su itekako zainteresirani za taj projekt, vi ste tada rekli da se već radi na tome projektu.
Nikakva inicijativa, niti procedura iz Grada Zagreba, gradskog ureda, od vas osobno gospodine gradonačelniče nije došla niti prema Vijeću gradske četvrti Novoga Zagreba, niti prema Mjesnom odboru, a informacije koje imam po tom pitanju ništa nije učinjeno.
I također predlažem nešto što sam predložila prije otprilike isto godinu i pol dana, rješavanje problema pješačkog prijelaza Zapruđe - Utrine na aveniji Dubrovnik. Naime, starije osobe, teško pokretne osobe, osobe s invaliditetom, majke s kolicima nisu u mogućnosti tamo prijeći prometnicu zbog toga što lift koji postoji nikada, nikada nije bio u funkciji.
Također ste naravno u svom stilu odgovorili odmah ćemo to riješiti, to je u proceduri, sutra, prekosutra, idući tjedan idemo svi zajedno tamo, ali jednostavno nema rješenja.
Zbog političke korektnosti molim vas odgovorite što je sa Zapruđem, što je sa limenkama, što je sa tim pješačkim prijelazom?
I da ne ispadne da uvijek kritiziram. Moram zahvaliti Gradskom uredu za izgradnju Grada, gospodinu Biliću. Dakle, ja sam također svojevremeno postavila pitanje sličnog problema kao u aveniji Dubrovnik, dakle prijelaz Tuškanova - Zvonimirova. Također nije bio prilagođen osobama s invaliditetom, i majkama u kolicima i slabije pokretljivim osobama.
Prije tjedan dana taj pješački prijelaz je riješen. Hvala u ime svih nas koji stanujemo tamo i nadam se da ćemo, kao što ste i sami rekli početi konstruktivno raditi za bolji i kvalitetni život naših sugrađana i da ćete i u aveniji Dubrovnik, Zapruđe, Utrine također riješiti taj problem. Ali na žalost, ima ih još mnogo. Ja danas ističem jedan od njih, ali mogu i pisanim putem sve ono što građani traže vama predložiti ukoliko niste upoznati. Hvala.

Keyboard shortcuts

j previous speech k next speech