Zapisnici sa sjednica gradske skupštine

Poštovani predsjedniče, Gradonačelniče, kolegice zastupnice i zastupnici,
Prvo da se vratim na ovo prije pitanja ako mi predsjednik Skupštine dozvoljava.
Nemamo poplavu referenduma. Imamo inicijativu u ime obitelji. Ja se nadam da će svi normalni ljudi u nedjelju izaći na referendum i da će svi dati svoj glas za definiciju da brak žene i muškarca uđe u Ustav Republike Hrvatske. Ali nećemo o tome. O tome su svi već puno pričali. Nadam se gradonačelniče da ćete i vi biti za. Niste se još točno definirali da ćete biti za, ali nadam se da hoćete.
Ali idemo mi na probleme, kako velite rješavat građanima probleme. Evo, na lokaciji preko puta Zagrebačkih otpadnih voda srušena je rampa te kamioni navoze građevinski otpad. Nadalje. Očišćen je put koji treba biti pristupan, put za navodno budući Centar za gospodarenje otpadom koji se proteže od kanala preko livade u smjeru sadašnjeg ZOV-a. Zanimljivo kako se na kraju livade iza drveća nalazi neki mali mostić preko kanala i na tom potezu u smjeru Lesnine, znate gdje je to, Ivanja Reka - Resnik, se očekuje okolčavanje puta jer dobar dio tih parcela je već u vlasništvu Grada Zagreba. Tamo ste navodno išli isto, nešto se kolči. Nemam pojma. Bio je i onaj prosvjed u Resniku.
Pa me zanima, dobar dio tih parcela je u vlasništvu Grada Zagreba pa je pitanje gradonačelniku što će Gradu tolike površine i te parcele ako još nije izvjesno koja je točna lokacija Centra za gospodarenje otpadom?
Pozivali ste se na građane Peščenice, Ivanje Reke i Resnika. Na Vijeću gradske četvrti je prošao zaključak i Peščenice - Žitnjak i Dubrave.
Zaključak je: Vijeće gradske četvrti Peščenica - Žitnjak tako i Donja Dubrava je protiv predložene lokacije i bilo koje lokacije na području Vijeća gradske četvrti Peščenica - Žitnjak da se radi i smjesti Centar za gospodarenje otpadom Grada Zagreba, kako god se on stručno i pravno zvao, NBO, postrojenje za termičku obradu otpada, spalionica i slično.
Predlažemo i tematske sjednice kada to sve prođe.
Mjesni odbori Ivanja Reka, Resnik, Kozari Bok, Kozari Putevi, Žitnjak, Vukomerec su donijeli isto takvu odluku kao i u Donjoj Dubravi, Čulinec, Resnički Gaj pa da ne nabrajam dalje.
Bili ste na Hrvatska uživo. Rekli ste da ste bili među građanima Resnika. Niste bili među građanima Resnika. Rekli ste novinarki da u onoj staroj školi nije zima, da imaju tamo peći. Tamo nemaju peći. Ta stara škola u Resniku je u derutnom stanju.
Samo me zanima, nećemo o školi i o tome, nego šta se kolči na ovim parcelama?

Keyboard shortcuts

j previous speech k next speech