Zapisnici sa sjednica gradske skupštine

Znate vi zašto HDZ ima rejting 20% a trebao bi imati 40%? Upravo zbog diskusije Andrije Mikulića, uvaženog zastupnika i potpredsjednika. Oni su stalno u rovu.
Ali nemojte mene tjerati u rov. Ja sam iz rova izišao odavno. Ja neću u rov. Vi obračunavajte s kim god hoćete.
Što se tiče komunističke i populističke ideologije i etiketiranja vašeg, vi ste jedan uljuđeni, fini europejac i demokrat i ja vam čestitam. Možete sjesti. Dekoncentrirate me kada stojite. Možete sjesti. Ali to se, ne može se etiketirajući čovjeka promijeniti stav o čovjeku.
Ja što jesam pokazao sam pet puta. Građani su o meni to rekli pet puta u Zagrebu. Vi to tek trebate dokazati. Ali mislim da imate krivi put.
Preko petnaest gradova u Europi, ne znam jel' to znate, rekli ste da Zagreb treba postati europska metropola, među nekima i europske metropole imaju ime trga ili ulice maršala Tita. Ne znam jel' vi to znate. Jel' znadete vi to?
I drugo. Ja znam, bilo je i puls Zagrepčana. Ja nisam preimenovao iza 45-te Kazališni trg u Trg maršala Tita i neću ga ni mijenjati, ali nećete ni vi. Znate tko to može jedino promijeniti? Građani. I rekao sam svoj stav, izjasnio sam se. To što ste vi nezadovoljni ja vam nisam kriv. Inače morate ovdje dobiti dvadeset šest ruku i onda promijenite to ako mislite da to trebate napraviti. Kolko vam fali? Ja mislim da nemate dvadeset šest ruku.
Lista Milana Bandića da ima dvadeset šest ruku ne bi to napravila, ne bi to potencirala u ovom trenutku jer misli da to nije prioritet. A drugo, i kada bi došlo vrijeme da se o tome bavimo onda bi to bio prijedlog da to naprave građani Grada Zagreba.
To je prevažno političko pitanje da bi o tome odlučio gradonačelnik i Odbor za izbor i imenovanja pa i pedeset jedan zastupnik. Neka građani o tome odluče.
U čemu je problem? Problema nema. Preporučam vam da se uhvatite u koštac sa gorućim ekonomskim problemima kao alternativa na državnoj razini vlasti kojoj baš ne ide kako treba, pa i nama ovdje da pomognete da bolje upravljamo.
Moj stav o trgu je jasan. Niti sam ga preimenovao u Trg maršala Tita i mijenjao Kazališni trg, niti ću ja osobno mijenjati Trg maršala Tita. Ali moj prijedlog je da to naprave građani.
I sad ću vas još dijelom malo razočarati, vas i vaše kolege. Nisam siguran, a nešto o tome znam, imam i neke empirijske podatke, kada bi sutra bio referendum da li bi prošao, ne da li bi izišlo 51% nego kada bi izišlo da li bi za ovaj vaš prijedlog ljudi bili.
Napravite anketu. Inače mudar političar, da vas naučim, vi ste mlad čovjek, ja sam to već napravio. Ja ne govorim nikad napamet iako ste me optužili za populizam i komunizam. Napravite anketu pa ćete manje jašiti na preimenovanju trga. Baviti ćete se ozbiljnijim problemima. Pucate u krivo. Napravite anketu. Inače, škola u politici i demokraciji košta.
Ona nije besplatna i ne poklanja se nikome pa ni ja vama.

Keyboard shortcuts

j previous speech k next speech