Zapisnici sa sjednica gradske skupštine

Poštovani predsjedniče Skupštine, poštovani gradonačelniče, kolegice i kolege, dame i gospodo,
Pa evo, gradonačelnik mi je dao šlagvort za pitanje koje mislim postaviti.
Moram vas demantirati u prvom dijelu. Gospodine gradonačelniče, niste bili do kraja odbora, možda vam nisu prenijeli, ogradili smo se mi itekako od nekih stvari koje su bile na odboru. Gospodine gradonačelniče, vaš manevar i instrukcije zastupnicima s vaše Nezavisne liste, čast izuzecima, glede izmjene naziva Trga maršala Tita koji je bio na raspravi na odboru, koji za mnoge građane Grada Zagreba, čiji ste vi gradonačelnik, predstavlja simbol komunističkog zločina koji je mnoge narode, mnoge ljude kako ovdje tako i diljem Hrvatske zavio u crno. Sugerirali ste im da ne podrže raspravu u Skupštini na tu temu te ste me još jednom uvjerili da u svom političkom diskursu osim komunističkog koristite i populističku demagogiju ili osim komunističke koristite i populističku demagogiju.
Obzirom da ste vi čovjek koji kaže da je hrabar, da voli donositi odluke, stati iza svoje odluke i provesti je, ne vidim razloga da oko nekih tema ne diskutiramo i ne bih se složio da se vraćamo u rovove jer 89-te i 90-te svi vi koji ste tada prepoznali taj trenutak ste krenuli u obranu ove države i danas imamo priliku govoriti o tome baš iz tih razloga.
Dakle, moje je pitanje što namjeravate učiniti po tom pitanju? Premda su važne gospodarske teme apsolutno, i mi to podržavamo, važne su i one teme koje se tiču hrvatske povijesti pa smo mi u klubu mišljenja da trebamo osuditi i da trebate kao gradonačelnik osuditi svaki totalitarni režim. I vrijeme je na kraju da Zagreb i na taj način bude prava istinska europska metropola i da slijedi ono što se zaključi u centru na koji se svi pozivamo. Hvala lijepo.

Keyboard shortcuts

j previous speech k next speech