Zapisnici sa sjednica gradske skupštine

Poštovani gospodine predsjedniče, gospodine gradonačelniče, uvažene zastupnice i zastupnici,
Svaki čovjek griješi. Gospodin gradonačelnik kada je pogriješio znao se ispričati.
Hrvatska demokratska zajednica nije organizirala tiskovnu konferenciju zato što ste vi rekli da antifašist znači biti slobodan. To se mi svi slažemo. Antifašizam nije jednako komunizam. Moj djed je bio antifašist, bio je partizan i ja se ponosim na to. Ali isto tako poslije 45-te godine pod tom petokrakom su rađeni brojni zločini i Josip Broz Tito je jedan od najvećih zločinaca za hrvatski narod u 20. stoljeću. Pod tom istom petokrakom, vi ste spomenuli gospodina Maria Župana, su ubijeni, zaklani njegov djed i baka u Kruševu kod Zadra. Gospodine gradonačelniče, znate u čemu je bio problem? Što ste vi stavili beđ Josipa Broza Tita na rever. I ja vas molim u ime građana koji su mi se javili, koji su glasovali za vas da se ispričate građanima Grada Zagreba. I zato smo rekli da Zagreb nije europska metropola jer ne postoji ni jedna europska metropola koja veliča simbole komunizma. Isto tako kao što se ne može veličati simbole nacizma, ustaštva tako se ne može niti veličati simbole komunizma.
I ja vas molim da se ispričate građanima Grada Zagreba zbog toga što ste nosili na reveru lik zločinca. Ovo nije zločinac.
I samo još jedno kratko pitanje. Prije sedam godina zaposlena je gospođa Saša Mesić, kći tadašnjeg predsjednika Republike Hrvatske gospodina Stjepana Mesića u firmu Terme Zagreb koja je dijelom u vlasništvu Grada Zagreba i dijelom u vlasništvu INA - Mol.
Gospodine Kojiću, ja vas poštujem i molim vas ako vi volite petokraku sve u redu. Ja vas molim, zastupnik sam, nemate pravo komentirat.

Keyboard shortcuts

j previous speech k next speech